Saltea cu spuma de memorie Aloe-Vera-Hygene-Bio de la PrestigeHome

Un somn de calitate este printre cele mai importante aspecte care îți pot influența calitatea vieții și sănătatea. Somnul este mai mult decât o dorință după o zi obositoare la muncă, este o necesitate fără de care nu putem funcționa eficient.

Calitatea somnului poate avea impact asupra corpului și psihicului tău în nenumărate feluri, multe dintre ele care te-ar surprinde. De la îmbunătățirea memoriei la susținerea siluetei optime și chiar întărirea sistemului imunitar, există o mulțime de beneficii de pe urma unui somn de calitate. Cu toate acestea, somnul reprezintă pentru mulți o problemă majoră, iar nopțile în care adună cele 8 ore de somn necesare fără întreruperi sunt destul de rare.

Acest lucru poate fi cauzat de o mulțime de factori, de la stres, la probleme medicale sau pur și simplu din cauza orarului de lucru. Puține persoane își dau totuși seama că un element esențial care dictează calitatea somnului este chiar salteaua pe care dorm. O saltea veche sau una care nu este special adaptată nevoilor tale îți poate afecta serios somnul.

Opțiunile disponibile pe piață pot părea copleșitoare, însă suntem aici să te ajutăm. Dacă nici tu nu știi care sunt principalele elemente pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi o saltea sau care sunt opțiunile ideale, acest articol este pentru tine.

Ce tip de saltea să alegi?

Studiile specialiștilor în calitatea somnului arată cu fiecare nou rezultat că o saltea cu spumă cu memorie este mult mai benefică decât o saltea clasică cu arcuri. Datele analizate de aceștia au arătat îmbunătățiri în ceea ce privește timpul necesar pentru a adormi, o durată de somn neîntrerupt mai lungă și per total o calitate a somnului mult mai bună. De asemenea, studiile realizate de Institutul Național al Sănătății din SUA arată că persoanele care aleg o saltea cu memorie reușesc să-și amelioreze problemele ce țin de durerile de spate din zona lombară.

Desigur, un alt aspect de luat în calcul sunt preferințele personale. Chiar dacă o saltea cu spumă cu memorie este recomandată de specialiști, dacă tu te simți mai confortabil pe o saltea cu arcuri, care oferă o fermitate medie spre mare, alegerea este clară. În general, saltelele cu memorie oferă o fermitate moale spre medie. Și pentru că specialiștii le-au ales câștigătoare în legătură cu beneficiile pentru sănătate, mai departe vom discuta pe larg despre saltelele cu memorie, pentru a înțelege mai bine avantajele și pentru a te ajuta să faci o alegere informată.

Ce este o saltea cu spumă cu memorie și de ce ar trebui să o alegi?

După cum sugerează și numele, saltelele cu spumă cu memorie au în componență un strat de spumă poliuretanică, căreia i se adaugă anumite elemente chimice pentru a-i conferi densitate și elasticitate. Structura spumei creează bule care permit aerului să circule. Se spune că salteaua cu memorie este cel mai înalt nivel de confort personalizat, având capacitatea de a se modela după forma corpului tău și stilul de dormit.

Spuma din salteaua cu memorie reacționează la căldura corpului tău și se adaptează în funcție de silueta ta, ceea ce te poate scăpa de punctele de presiune. De asemenea, această opțiune îți oferă suportul necesar pentru o poziție corectă a coloanei, atât în ceea ce privește zona lombară, cât și cervicală.

Ce alte beneficii oferă o saltea cu memorie?

Dacă aspectul legat de confortul suprem și adaptabilitate nu te-au convins, află că o saltea cu spumă de memorie are o mulțime de alte beneficii, potrivite pentru un public larg.

Este hipoalergenică

O saltea tradițională cu arcuri poate fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a acarienilor. În schimb o saltea cu memorie nu permite dezvoltarea microbilor și bacteriilor datorită structurii de spumă prezentă. La polul opus, o saltea cu memorie are o structură mult mai densă și te poate proteja astfel de elementele dăunătoare care pot apărea.

Absoarbe șocurile

Dacă partenerul de somn doarme ceva mai agitat, se mișcă des în timpul nopții și fiecare mișcare se simte ca un cutremur, cel mai probabil nu folosești o saltea cu memorie. Dacă ai un somn mult mai sensibil și te trezești ușor la orice factor perturbator, o noapte cu un somn odihnitor și neîntrerupt poate părea un vis îndepărtat.

Însă nu la fel este cazul și pentru o saltea cu spumă cu memorie, deoarece aceasta absoarbe eficient șocurile și împiedică transferul de greutate, minimizând astfel senzația de mișcare. Poți testa acest lucru chiar in showroom-ul nostru, unde poți vedea de la primele mișcări că nici nu vei simți când persoana de lângă tine își modifică poziția.

Se adaptează nevoilor tale

Versatilitatea este probabil cel mai apreciat aspect pentru această gamă de saltele. Materialul din care sunt compuse este considerat o adevărată inovație, deoarece oferă un suport solid, fără senzația de duritate.

Indiferent de poziția în care dormi, chiar dacă ea se schimbă în fiecare seară, salteaua se va adapta în funcție de aceasta, având capacitatea de a se modela și a se întinde pentru a asigura distribuirea greutății în mod egal. Acest lucru îți va îmbunătăți substanțial calitatea somnului și te va scăpa de durerile nedorite și inconfortabile care apar când dormi pe o saltea cu fermitate ridicată, care concentrează presiunea pe anumite zone, cum ar fi zona lombară, genunchi sau umeri.

Alegerea saltelei ideale trebuie în primul rând să urmărească nevoile și preferințele tale. Alege întotdeauna opțiunea care îți va asigura confortul, însă dacă ești deschis la schimbare, nu trece cu vederea peste sfaturile și studiile specialiștilor și încearcă o saltea cu spumă cu memorie. Cu siguranță nu vei regreta, iar corpul și mintea ta îți vor mulțumi!

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate